Lommetørklæde æske

I foråret til et arrangement i butikken, havde jeg en æske med, til lommetørklæder/lommeletter/Kleenex. Målene havde jeg tilpasset fra en en engelsk video, da målene passede ikke med de lommeletter jeg kunne finde lokalt.

Endelig har jeg taget mig sammen og genberegnet æsken, og skrevet det hele ned, så den er nemmere at lave, så nu er der en opskrift til dem der selv vil forsøge.

Mål mm.

Grundæsken kan skæres af 1 stykke A4 karton. Målene kommer både i tommer (inch) og cm, men det er vigtigt at man holder sig til 1 måleenhed, da der er bitte små forskelle.

Antal/retningTommerCm
2 stk Grundstykker7″ x 5½”18 * 14 cm
Scor lange side4 ¼”, 6 ½”11 og 17 cm
Scor korte side½”, 2 ¾”, 5″1, 7 og 13 cm

Mønsterpapir skæres i følgende størrelser:

Antal/placeringTommerCm
3 stk top og sider4″ x 2″10,5 * 5,5 cm
2 stk enderstykker2″ x 2″5,5 * 5,5 cm

Samling af æsken

De 2 stykker skal have nogle klip, for at samle æsken. Og de skal ikke være ens, så tag en af gangen. Feltet der er markeret med 1, bliver til låget, men klippes fri af det ene ark. Da det bliver meget synligt, så vær omhyggelig med kanterne.

De øverste smalle stykker, er det et fordel at klippe selve scorelinjen væk. Det giver et mellemrum på ca 1 mm, men det giver pænere hjørner i det færdige resultat. På den anden side, nå man heller ikke klippe dem for skråt, da de skal bære låget senere.

I bunden på det smalle stykke, er det godt hvis man klipper scorelinjen fri.

Det er tid til at sætte de 2 dele sammen.

Når den anden side skal limes, er det lidt lettere at gøre det på denne måde, først fordi det er lettere at få overkanterne til at flugte.

Inden limen er tør, skubbes kassen til den modsatte side, inden limen er tør. Det justerer det sidste, hvis man er kommet til at være en smule for stram, da man satte delene sammen.

De smalle kanter kommer til at holde toppen de limes sammen i hjørnerne, og sæt den evt på hovedet, mens den tørrer, og du laver selve toppen.

Tag det stykke du skar ud af den ene af grundstykkerne og sæt mønsterpapiret på. Der skal være et hul i toppen, og det skal være så stort som muligt. Hullet kan skæres med en die, eller som her, er det en rammedie, så jeg tager dien, og tegner inden i rammen, for derefter at skære et hul der passer til rammen.

Når låget er lavet, kan det monteres på kanten af æskens åbne side

Lommetørklæderne lægges i fra bunden. det kan være siderne på flapperne skal have klippet en smal strimmel af på en af siderne, men pas på med ikke at tage for meget af, da de er med til at holde bunden på plads.

Som nævnt i starten er der en mikroskopisk forskel på om man bygger æsken i tommer eller cm. Det kan være det kan ses på de næste billeder.

Der er lidt størrelsesforskel på de 3 æsker, Den mørkerøde er bygget i cm. Den blå i tommer, og den røde er fra min første opskrift fra foråret.

Der er plads til ca. 20 lommetørklæder i æsken.

God fornøjelse
Ann

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Valgfri fragt

Vælg selv din leveringsmetode

14 dages returret

Pengene-tilbage-garanti

Stort udvalg

Vi har over 7000 varer på lager

100% sikker betaling

SSL sikret og krypteret via ePay

© Den Kreative Kælder 2021
CVR 18043793