Super let æske

Efter en lille inspirationstur den anden dag, faldt jeg over en ret simpel æske fra Sam Hammond (Pootles). Da jeg bagefter kom til at se opskriften, skulle den også prøves.

Sam har oprindeligt designet den i 2013, og lavet flere remakes af den. Jeg har næsten fulgt hendes mål, dog har jeg lavet den smalle strimmel helt til højre 3/4″ i stedet for ½”.

Kartonen er 8″ x 10 3/4″. På den lange led er der scoret i 2″, 4″, 6″, 8″ og 10″. På den korte led er der scoret i 2″ og 6″

CM: Kartonen kan være 26,5 cm x 20 cm. Den lange led scores i 5,10,15, 20, 25 cm. Den korte led i 5 og 15 cm

De to æsker i cm og inch, er næsten lige store, men lad være med at blande målene, for så er det ikke let længere.

Buk alle scorelinjerne, og klip som vist på billedet

Enden er lidt spøjst samlet, og det er bydende nødvendigt at bruge våd lim, så du har lidt tid, til at få det hele til at passe. Bredden på det bredeste sted, styres af den ene af topsiderne, hvor sideklappen der stikker ud, danner de sidse kanter i den 5kantede form.

Når den ene ende er limet, skulle den modsatte ende være lidt lettere. Men her har jeg benyttet mig af at vise, hvordan jeg har de 2 sider nederst, derefter bunden, og til sidst klappen fra den ene topside.

Pynten:

Så er det tid til at dekorere. Man kan faktisk dekorere de 4 lange sider med kun et stykke 6×6 mønsterpapir. Vil man også have noget på enderne, og den lille klap, så har man brug for et stykke 6×6 mere.

Hver af pyntestykkerne er her 1 7/8″x 3 7/8″. Hvis man starter med at skære 1 strimmel der er 1 7/8, og derefter drejer mønsterpapiret og skærer de næste 3, så kan der live blive 4 stykker og en stump.

CM: Hver af pyntestykkerne skæres 4,7 x 9,7 cm. Hvis man starter med at skære 1 strimmel der er 4,7 cm, og derefter drejer mønsterpapiret og skærer de næste 3, så kan der live blive 4 stykker og en stump.

Hvis det skal være hurtigt, behøver man ikke noget mønsterpapir i enden. Desværre er jeg kommet til at se det som en fuglekasse, hvis der ikke er noget på, så der er den hurtige med en kvadrat i 1 7/8″ x 1 7/8″. Man kan også kaste sig ud i at lave en 5 kant, men den er ikke så nem at få styr på.

Lukning:

Jeg har sat en magnet i klappen på æsken, men man kan fx også bruge et stykke velcro, eller et stykke bånd rundt om.

Den runde cirkel foroven dækker over den ene magnet, den anden sidder mellem æskens side, og mønsterpapiret udenpå.

Nu begynder jeg at se frem til at det bliver lidt mere lyst, for jeg har ikke nået at være hjemme, mens der har været dagslys, så der kunne kommer noget bedre lys på billederne, men sådan er det jo i vinterhalvåret.

Jeg kan sige at den tog mig 45 minutter at lave, og det var med de billeder jeg tog undervejs, bande over jeg ikke kunne lave 2 ens 5-kanter, og se tv-serie ud at øjenkrogen, så den er virkelig hurtig at lave, også første gang.

Hilsen

Ann

Materialer:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Valgfri fragt

Vælg selv din leveringsmetode

14 dages returret

Pengene-tilbage-garanti

Stort udvalg

Vi har over 7000 varer på lager

100% sikker betaling

SSL sikret og krypteret via ePay

© Den Kreative Kælder 2021
CVR 18043793