Juletiden er igang

Vi har længe haft mulighed for at finde dette års juledies og julestempler. For et par måneder siden kom Dandies med et flettet hjerte, jeg ikke lige kunne se det store behov for, før jeg kiggede i min julekasse, og ville lave et par nye ophæng.

Lidt afhængigt af hvor spinkel en form man bruger, kan der være behov for at have flere stykker i sit færdige hjerte.

Man starter med at skære nogle stykker ud.

Det er muligt med de fleste forme, men det er noget nemmere, hvis formen er symmetrisk.

Tag en af udskæringerne og buk den på midten.

Det kan være en hjælp at bruge et scoreboard, eller lave en scorelinje med bonfolder inden den bukkes, det giver et mere lige resultat.

Husk også en snor til ophængningen. her er brugt en klar smykke snor, men det meste kan bruges af sytråd, bånd, garn osv.

Den første er lidt blød, og den sværeste at komme lim på. Jeg foretrækker flydende lim, da der derved er lidt tid til at få de 2 dele til at ligge præcist over for hinanden.

brug lidt ekstra tid, og få dem til at ligge helt lige.

Fold det hele sammen og hold i den du lige har limet, når du kommer lim på til den næste. Fortsæt med det antal du vil bruge. Når du ikke har flere løse hjerter tilbage, er det tid til at samle det sidste. Sørg for hver limning ligger så presist som muligt.

Hvis du har mange lag, er hjertet noget tykkere når det skal limes sammen, og der skal mingeleres lidt mere, end hvis der er færre lag.

Hvis man skal have limet snoren/tråden med i hjertet, så husk at komme ekstra lim, hvor snoren skal holdes, og kom snoren i, inden de sidste 2 sider samles.

Da det er hjerter og de er ret spinkle, har jeg sat dem på hovedet for at tørre. Da jeg ikke har sparet på limen er den ret fugtig og blød, når den bliver sat til tørre.

Her er 4 der står til tørre, og der er forskellige antal hjerter i hver. Når de stå med spidsen i vejret er det tydeligt at de ikke er lige fyldige.

De 4 stykker med henholdsvis 6 – 7 – 8 – 9 lag i hver. Min favoritter er 7 eller 8 stykker. Men andre ophæng jeg har lavet tilsvarende der er lidt mere robuste i deres kanter, er 5 nok, så man kommer til at prøve sig frem.

Vinterlyset er ikke så let at arbejde med på billederne, men de er ret søde når de kommer op.

Håber det har givet en ide eller 2. som sagt er de rigtig søde og kan laves med andre former (og farver).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Valgfri fragt

Vælg selv din leveringsmetode

14 dages returret

Pengene-tilbage-garanti

Stort udvalg

Vi har over 7000 varer på lager

100% sikker betaling

SSL sikret og krypteret via ePay

© Den Kreative Kælder 2021
CVR 18043793