Jule-Kugle

Den ser avanceret ud, og jeg var ikke beroliget at instruktionen på bagsiden af dien. Helt ærligt lød det, som om det var en anelse for meget pillearbejde.

Frisk fra die

Enten var jeg heldig, eller også kunne jeg huske det fra engang jeg har prøvet at lave den uden dies, men jeg fik bukket de enkelte linjer helt rigtigt første gang (ikke at det betyder så meget, da papiret er ensfarvet).

Hvis du har papir hvor det betyder noget hvilken side der vender ud af, så buk de dirgionale linjer, så de topper på ydersiden, og de vandrette så de bukker nedad.

efter en lille overvejelse valgte jeg at folde den hårdt sammen inden den skulle limes.

Den fylder ikke meget, når den er foldet sammen, inden limningen, men for mig var det det den bedste forberedelse.

når den er foldet , kan man roligt slippe den, den retter sig ikke så nemt ud igen.

Her må jeg sige at jeg havde sluppet vejledningen (det var vist en time inden jeg startede), så resten blev som jeg synes var bedst. Jeg startede med at komme lim på den ende, hvor midten var en spids. derefter kom den ind under den modsatte ende. og her kommer et godt råd: HUSK at lægge en perle med snor eller bånd ind i kuglen, inden du limer, det er nødvenligvis ikke så let at liste den ind bagefter 🙂

Toppen og bunden limes, det er ret let at se hvilke sider der vil ligge op af hinanden. kuglen former sig hurtigt.

Den samlede kugle.

Jeg var så ivrig for at tage et billede af den samlede kugle, at limen ikke var tør, og jeg synes ikke jeg helt havde tålmodighed til at holde den til den var tør, så her kommer tippet til de utålmodige limere.

Ups, lidt forringet billdekvalitet

En elastik på skrå over midten af kuglen, så holdes den lukket mens limen tørrer, og der blev lige tid til at lave en mere.

Igen var der ikke helt tålmodighed til at vente til limen var tør.

Den røde er lavet i 160 g/m², og det gik let med foldning og så videre. Den lilla kugle er lavet i ca 90 g/m², og den var faktisk lidt sværere at folde. Dog tror jeg ikke den er let at lave i 250 g/m², da der trods alt ikke er så meget plads at råde over med alle de foldninger.

Jeg skal helt sikkert lave flere, for de er perfekte til film/tv/podcast/lydbog. Der skal foldes en del, men det går stærkt, hvis man finder en god kartontykkelse.

God fornøjelse – Ann

Matrialer:
Dagen efter, da den var blevet tør

One comment

  1. Tanja Wiborg

    De er mega flotte. Men jeg kan ikke lure folde teknikken. Har du mulighed for at lave en lille video

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Valgfri fragt

Vælg selv din leveringsmetode

14 dages returret

Pengene-tilbage-garanti

Stort udvalg

Vi har over 7000 varer på lager

100% sikker betaling

SSL sikret og krypteret via ePay

© Den Kreative Kælder 2021
CVR 18043793