Hot foil på andre materialer

Hot foil kan bruges på meget andet end karton. Her har jeg leget med lidt forskellige materialer, der giver muligheder.

Acetat

HUSK: brug acetat der er egnet til varme!!

Her er mit første forsøg, der var lidt ekstra karton på midten, da min bigshot trykker lidt skævt, og derfor er det nødvendigt med lidt ekstra tryk på midten. Mønsteret er ret taknemmeligt til foil, da det er så fint, at man ikke ser hvis der mangler lidt.

Det andet forsøg kunne have været lidt bedre, men jeg regner med at en del af det kan bruges til et lækkert vindue i et shakerkort.

Folien der er taget af bagefter kan bruges i et andet projekt, her kunne den blå stjernebaggrund sætte på et stykke karton og bruges som baggrund.

Vellum

Folien er sådan, det er ikke en dårlig overførsel

Vellum kan godt bruges, men der er et par småting man skal være opmærksom på.
Når man skal lave sin sandwich skal der et stykke karton med, da vellum er meget tyndt.
Når man skal lægge sin foil og Vellum på den varme hot foil palte, bliver det lettere hvis man taper foilen til Vellumet, for ellers ruller vellumen sammen, og det bliver rigtig svært at styre.

Foilen tapet fast forhindrer Vellumen i at rulle sammen

Skind

I følge brugsanvisningen til maskinen, kan man også sætte hot foil på stof, læder og bånd. Da jeg havde lidt uægte læder liggende, ville jeg gerne prøve.

Forberdelser.

Som det måske kan ses, var det mens jeg mente at man ikke behøver at tape noget sammen, inden foil.

Hovsa, der var vist noget der rykkede sig.
Et meget skuffende resultat

Min første tur med skind var meget skuffende. For et første var det ikke nemt at få plader – foil – skind til at ligge stille oven på hinanden, og som man kan se på resultatet blev det skævt. Foilen er en helt andet problem. For det første brugte jeg så lang tid på at få det hele til at ligge i en stak, at der har været for meget afkøling. Derudover viste det sig at foilen var en cracle foil, og ikke hvad jeg havde forventet. Samtidig kan det have haft betydning at overfladen på skindet ikke er så jævn som karton.

Til den næste omgang havde jeg allieret mig med tape til at holde foilen på plads.

Det var med vilje der ikke var foil på det ene ord, for jeg ville også gerne se hvordan det ville fungere som letterpress på uægte skind. Da den var kørt igennem med foil var forhåbningerne høje.

Hovsa

Da foilen kom af den røde, blev jeg lidt overrasket, men det viste sig at det ikke var en hot foil jeg havde fundet, men en transfer foil, derfor virker den ikke. Den pink foil ser ud som om den har fået lidt for meget, men det er der muligheder for at udbedre.

Efter et almindelig viskelæder på de områder der var lidt for meget på, er det fint igen (billedet er taget meget nær på. så det ser lidt uskarpt ud).

Det var alt for denne gang, jeg arbejder på mere omkring foil.

Materialer:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Valgfri fragt

Vælg selv din leveringsmetode

14 dages returret

Pengene-tilbage-garanti

Stort udvalg

Vi har over 7000 varer på lager

100% sikker betaling

SSL sikret og krypteret via ePay

© Den Kreative Kælder 2021
CVR 18043793