Hot foil med hotfoil plates

Jeg har været så heldig at låne en “Spellbinders Glimmer Hot Foil System”, sammen med en masse hot foil plader fra Simple and Basic.

Det er et stykke tid siden maskinen kom frem, og jeg har hørt en del tale om, at det er ret svært at opnå gode resultater. Så jeg har samlet lidt op her og der, og de vigtigste jeg havde med mig inden jeg startede, var: brug karton uden struktur, og der er meget lille chance for det lykkes første gang, fordi man ikke har en færdig opskrift på hvordan man får det helt rigtige tryk på, før man har forsøgt sig lidt. Derudover var tippet med at klippe folien til, så den ikke er for stor, i forhold til området, også til alle andre projekter med foil.

Den er klar.

De første erfaringer

Jeg startede med en af pladerne til en hel baggrund, inden jeg begyndte at varme, ville jeg lige prøve det af i min bigshot. Dels fordi jeg ved min trykker meget hårdt i forhold til andre jeg har prøvet, så jeg ville lige starte med at se om den trykkede skævt.

Det er meget svært at se, men min maskine trykker ikke på midten

Den første tur, med en kold plade og kun et stykke karton, viste at den ikke trykker på midten, eller at den trykker så meget på siderne, at der ikke kommer tryk på midten. Jeg forsøgte derefter med et stykke ekstra karton der ikke havde hele pladens bredde, men det var nok til at der var tryk på midten.

Første forsøg, med foil

Den første tur med foil så godt ud, men der var stadig ikke tryk nok på pladen på midten. Da folien var fjernet var det lige en tand for “rustik” til mine smagsløg.

Til venstre er foilen efter den er taget af kartonen

De små ændringer

2. forsøg

2. forsøg fik en smallere stribe karton oven på den den første som shim/ekstra lag, for at skabe pres nok på midten af pladen, til at få et ensartet resultat. Det kræver lidt forarbejde, men det kan sagtens lade sig gøre, og du lærer også lidt om hvordan dine maskiner arbejder sammen.

Hot foil plates med ord.

Hvis man bruger de hotfoil plates der er mindre, fx ord som Konfirmation, har man ikke de samme udfordringer med om det trykker uens på fladen, og det er nemmere at få et godt resultat.

Der er stor forskel på Hot foil fra de forskellige producenter, men jeg har også en fornemmelse at at det har også lidt at sige hvor varm paten er blevet.

De er lavet lige efter hinanden

I det eksemplet ovenfor, har jeg haft rigtig gode resultater med den øverste foil. Lige i dette tilfælde er min fornemmelse at platen har været ligget længere, og har været mere “gennemvarm” inden den lavede den pink tekst.

Det er meget svært at tage billeder af foil.

Det færdige kort er ret svært at tage billeder af, men var super lækkert med det blotte øje.

Skal jeg have et Hot Foil system selv?
Måske. Mit scrapbord er vores spisebord, og der er bare ikke gode løsninger til strøm til maskinen, men det er hvad der holder mig tilbage, og så har jeg en anden løsning, som der måske kommer lidt om senere.

Maskinen bliver varm under brug, og man kan komme til at brænde sig, hvis man gør sig umage, men jeg synes ikke den er så farlig som frygtet.

Matrialer:

Sølv foilen er fra Spellbinders, og fulgte med maskinen. Den pink foil er fra mit private lager, og købt brugt uden emballage, så jeg ved ikke hvad mærke det er.

Næste afsnit bliver om hot foil på andre materialer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Valgfri fragt

Vælg selv din leveringsmetode

14 dages returret

Pengene-tilbage-garanti

Stort udvalg

Vi har over 7000 varer på lager

100% sikker betaling

SSL sikret og krypteret via ePay

© Den Kreative Kælder 2021
CVR 18043793