Glittereffekt

I dag har Marianne Engel Lundstrøm lavet kort, og taget billeder imens. Glitter giver en fantastisk effekt, og den er desværre ikke så nem at fange på billeder, så jeg (Ann) prøver at forklare teknikken undervejs.

Foto: Marianne Engel Lunstrøm

Marianne var frisk til at tilbyde sin hjælp, da jeg spurgte ind til glimmerteknikken. Så gnomen var farvelagt, og klippet til da vi talte om glimmereffekten.
Forsiden af stemplet/motivet er dækket af dobbeltklæbende tape. Når det er større ting, er det nemmere hvis det er i ark. hvis du har et mindre motiv, kan man godt klare sig med en bred tape på rulle. TIP: gem det stykke du tager af tapen, det skal bruges senere.

Foto: Marianne Engel Lundstrøm

Her er tapen klippet til, så den passer nogenlunde til motivet. Hvis tapen hænger meget fast i saksen, kan det være en fordel at pudre med antistatisk pulver, som man ellers bruger inden heatembossing, for at slippe for klæberiet.

Foto: Marianne Engel Lundstrøm

Så er det tid til at tage den anden side beskyttende papir af den dobbeltklæbende tape. Hvis du har adgang til et stort kaffefilter, er det godt at have under, men et stykke kopipapir kan også bruges til opsamling af det glitter der ikke bliver siddende på tapen.

Foto: Marianne Engel Lundstrøm

Det er en god ide at bruge stærke farver i farvelægningen, fordi glitteret går farverne lysere eller “pastel agtige”. Inden du åbner glitteret op, så luk hunden, katten og andre der kan få glitteret til at flyve, ud af rummet.

Foto: Marianne Engel Lundstrøm

Giv dit projekt et ordentlig lag glitter, her er Gnomen helt overdænget, brug en pincet og hæld det overskydende glitter ned i kaffefilteret, og kom det overskydende glitter i kaffefilteret tilbage i bøtten.

Foto: Asbjørn Nielsen

Brug det beskyttende papir fra den dobbeltklæbende tape til at gnide hen over glitteret så det sidder godt fast. Hvad der er af overskudende glitter i filteret, kan hældes tilbage i bøtten, og bruges igen.

Foto: Marianne Engel Lundstrøm

Det er svært at se på billedet, men det er fantastisk i virkeligheden.

Tak til Marianne for at tage billeder og forklare hvordan man får lidt ekstra vintereffekt på sine kort.

Hilsen

Ann

Materialer:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Valgfri fragt

Vælg selv din leveringsmetode

14 dages returret

Pengene-tilbage-garanti

Stort udvalg

Vi har over 7000 varer på lager

100% sikker betaling

SSL sikret og krypteret via ePay

© Den Kreative Kælder 2021
CVR 18043793