Foil Foil og Foil

Forskellige foils

Hen over sommeren kommer der en række indlæg om Foil, som omhandler forskellige måder at bruge foil produkterne på. Derudover kommer der også et par sidespor, der ikke nødvendigvis handler om selve brugen af foil, men også nogle af de hjælpemidler man bruger til foil, der kan bruges til andet.

Dette indlæg er til at lave et lille overblik over noget af det er kommer, og lidt praktisk man kan blive nødt til at forholde sig til.

Hvad er Foil?

Det er en film man sætter på sin overflade, og som det opfattes i scrap verden, er det en tynd metal der lægges over. nogle foils kan have specielle effekter som mønstre eller farveskift.

Hot foil eller Transfer foil

Der findes 2 slags foil, hot foil og transfer foil. forskellen er at Hot foil kan overføres til et andet materiale kun ved hjælp af varme. Transfer foil skal have noget bindemiddel/lim til at blive på den overflade man vil sætte den på.

Det er nærmest umuligt at se direkte på foilen om det er det ene eller det andet (eller jeg har ikke lært at se forskel endnu), så læst godt på pakken inden du køber, hvis du skal bruge hot foil. og hvis du ikke bevarer den originale emballage, så kommer du til at prøve dig frem.

Hot foil:

Hot foil kan overføres med en varmekilde, det kan være en “Spellbinders Glimmer hot foil system” eller “Gemini foilpress mashine”, som de eneste jeg hidtil har set til Scrap verdenen. En helt anden metode, hvor der også bruges Hot Foil, er Foil Quill, der har nogle enheder der passer til skæremaskiner, og nogle enkelte til frihånd.

Transfer foil:

Transferfoil kan overføres på alverdens måder, men der er et klæbemiddel mellem foilen og det materiale det sættes på. Transfer foil kan overføres både med og uden varmekilde, og er lettere at komme igang med, hvis man “bare lige vil snuse til foil”

Links til blogindlæg:

Hot foil med hotfoil plates
Hot foil på andre materialer
Hot foil plates alternativ brug
Transfer foil (under forberedelse)

Dette blogindlæg kan blive opdateret efterhånden som indlæggene bliver skrevet, da jeg gerne vil holde del lidt mere overordnede ting samlet her.

Håber at foil kan vække din interesse på den ene eller anden måde.
Hilsen
Ann

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Valgfri fragt

Vælg selv din leveringsmetode

14 dages returret

Pengene-tilbage-garanti

Stort udvalg

Vi har over 7000 varer på lager

100% sikker betaling

SSL sikret og krypteret via ePay

© Den Kreative Kælder 2021
CVR 18043793