Farvelægning Del 1

Jeg er personen der ikke finder ro i farvelægning. Tilmed er jeg altid utilfreds med mine egne resultater. Jeg har med tiden fundet ud af, at man kan også forvente for meget af sig selv, og måske skal sætte forventningerne ned. Her har jeg prøvet at finde noget, der ikke er det allersværeste at starte med.

Havegnomerne fra Woodware.

Stemplerne fra Woodland, fås i flere niveauer, men denne herlige havenisse er ikke verdens sværeste projekt at farvelægge, bla. fordi skyggerne er der allerede som en del af stemplet.

Jeg har forsøgt i denne farvelægning at vise forskellen om man bruger en farvetone af hver farve (den til venstre), eller 2-3 toner til hver farveområde (gnomen til højre). Husk at når du er i gang med at farvelægge med noget der er fugtigt (alkoholtusser eller vandbaserede farver), så kommer den rigtige farve først når det har fået lov at tørre.

Se på skoene.

Når man farvelægger, og selvom man kun bruger en farve, så husk at et lag mere kan gøre farven mørkere. På nissen til venstre har den ene sko fået 2 gange, og den anden har kun fået 1 gang. Det er den samme farve, der er brugt, og de har fået lov at tørre helt, inden billedet er taget.

Den til venstre har hvidt skæg, den til højre har gråt skæg

På billedet herover er der synlig forskel om der er brugt en enkelt farvetone eller flere inden for hver farve. Måske har de ikke været helt tørre inden billedet er taget, for den der fik gråt skæg, er meget mørkt på billedet. Ellers er der ikke den store forskel, og er kun synlig, fordi de ligger ved siden af hinanden.

Det færdige kort

Nu med håndmalet baggrund

Det kan virkelig give noget til det færdige projekt, at farvelægge baggrunden, jeg plejer selv at blive irriteret over at det ikke er helt perfekt, men i dette tilfælde giver det liv til resten af motivet. Dog skal det retfærdigvis nævnes at baggrunden har fået 2 gange, for ellers ville jeg kunne se for mange “striber”/ujævnheder i farvelægningen.

Til sidst blev det tilpasset og lavet til et rigtigt kort. Man kan godt se forskel, men jeg synes absolut ikke at kortet til venstre er dårligere, selvom jeg kun har brugt (ca.) 14 farver, hvor der er brugt omkring det dobbelte på kortet til højre.

Så på en base så det bliver et rigtigt kort.

Hvad skal man bruge?

Så kommer vi til der hvor der er delte meninger. Hvilke mærke tusser skal man bruge, og hvilket papir?
Brug de tusser du har, og leg med dem. Hvis du bruger Alkohol baserede tusser er det rimeligt nemt at supplere med en anden alkohol tusse. Jeg har 2 forskellige mærker af tusser, og et helt 3. mærke i sort. En blender uanset mærke, kan “fortynde” en farve, hvis man kommer til at ramme uden for en streg, eller kan tone kanten mellem en lys farve og papiret.


Når vi kommer til papiret, bliver det endnu værre, mange sværger til Neenah, der heldigvis også fås i mindre pakker, hvis man bare vil prøve. Jeg er så “slem” at jeg som regel snupper det nærmeste hvide karton jeg har. Jeg er ikke loyal til et bestemt mærke eller type, medminder det er en af de dage jeg leger, at jeg er rigtig god til at farvelægge, og farvelægger på 70 grams illustrationspapir. Fælles er dog at jeg bilder mig selv ind, at jo glattere papiret er, jo nemmere er det at blande/blende farver, hvis man bruger flere nuancer.

Jeg bliver ikke det næste farvelægningsorakel, der ligger mine interesser ikke, men derfor vil jeg alligevel godt prøve at trække det hele ned på jorden. Prøv med det du har til rådighed, det kan være det er noget der taler til dig.

God fornøjelse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Valgfri fragt

Vælg selv din leveringsmetode

14 dages returret

Pengene-tilbage-garanti

Stort udvalg

Vi har over 7000 varer på lager

100% sikker betaling

SSL sikret og krypteret via ePay

© Den Kreative Kælder 2021
CVR 18043793