Ann er stor af at CAS kort, og hun elsker at lave dem i den strammeste fortolkning:1 lag (+ base hvis det er strengt nødvendigt) og max 30% farvedækning.
CAS står for “clean and simple”. Nogle fortolker det lige så stramt som jeg, og mener at hvis der er mere på, så er det CAL (“clean and layered”) som godt må have flere lag, men holder sig nede omkring de 30% i farvedækning. Andre tolker begge kategorier som CAS.

Det ligner et 5 minutters kort, det er det bare ikke.
CAS kort kræver som regel noget planlægning, fordi der er så få elementer, og selv et lille buk i kartonen er synligt i det færdige resultat.
Her er scoret et par linjer med scoreboardet, stemplet med et enkelt stempel og så så skåret et enkelt hjerte, der viste sig at være noget at en udfordring.
Hjertet:
Hjertet er meget spinkelt, og detaljeret, og derfor har det vist sig at jeg ikke har noget metalkarton der er tyndt nok til at dien kan skære igennem. Så efter et par forsøg, med metalkarton, og irritation over at det ikke fungerede, så måtte jeg ty til heatembossing.

Hjerterne er skåret ud, og der er limet 2 lag sammen for at give dem lidt stabilitet. I dette tilfælde har jeg limet et stykke karton fast, så jeg har noget at holde i, mens heatembossing pulveret bliver opvarmet. Billedet er taget efter første lag heatembosssing. Jeg var ikke helt tilfreds med overfladen, men så kan man give et lag eller 2 mere.

Fra anden lag Heatembossing, inden opvarmning.

Efter 2 lag heatembossing, synes jeg de var tilpas i overfladen.

Efter at have tager kartonen af, som blev brugt som håndtag, kan der være lidt klatter hvor de ikke er ønskede, men det kan klares med en lille saks eller en skalpel.
Så selvom et projekt ser ud til at være lynhurtigt, kan det være at detaljerne er dem der virkelig tager tid.
Tør du prøve at lave et CAS kort?
Det var vist alt for i dag, heldigvis blev der lidt rester, så i morgen er der et nyt kort på bloggen.
Hilsen Ann
Materialer:
Jeg har brugt et andet mærke heatembossing som findes i mit personlige lager.